Среща с Обл. управа гр. Габрово за честване на Шипка

Тази тема съдържа организационни въпроси, свързани със статута и дейността на съюза.

Модератори: goro, admin

Среща с Обл. управа гр. Габрово за честване на Шипка

Мнениеот goro » Пет Яну 22, 2016 10:16 am

Вчера се проведе среща по покана на Обласната управа на гр. Габрово за участие в честването на Шипченската епопея. На нея участваха представители на НС Единение, клуб Чакър войвода, НД Традиция, клуб Поп Минчо Кънчев, клуб Миноносец Дръзкий, сдружение св. Георги Победоносец, комитет Крум Страшний и сдружение "Традиция 2015". На нея се обсъди възможността за участие на всички организации със сходни цели в честванията през м. август. Желанието на организаторите е да се даде възможност за участие на всички, без да се монополизира това тържество, тъй като това е празник на целия народ. Бяха изказани различни мнения, направиха се устни и писмени предложения. Реши се да се даде срок до края на февруари, в който всички организации да внесат желанието си за участие и под каква форма, както и представители за организационен комитет, който да се занимава с организацията на тържествата. Неприятно впечатление на всички направи съобщение на областния управител, който заяви че през миналата година му е оказван натиск от най-високо ниво в тържествата да не участват други освен НД Традиция. Няма да коментирам факта. Нека всеки си направи сам извода. Всички участници достатъчно ясно чуха и оцениха изказванията на представителя на това дружество, който се опита да постави другите организации в обидното второстепенно положение. Предстои обаче извървяването на още път до вземането на решения. Крайно време е в такива тържества да намират място всички под различна форма и в зависимост от техните възможности. Време е най-после представители на всички организации да седнем на една маса, да се разберем какво правим, а не държавни и партийни органи да ни решават проблемите.
Вероятно тия думи ще са повод за нов порой от негативни думи по мой адрес в някои сайтове, но това е истината и колкото си затваряме очите за нея, толкова губят основните цели и задачи на нашите организации.
Аватар
goro
Site Admin
 
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 5:50 pm
Местоположение: София

Re: Среща с Обл. управа гр. Габрово за честване на Шипка

Мнениеот комит » Съб Яну 23, 2016 1:07 pm

С тази среща Областния управител на Габрово постъпи като истински държавник, показвайки, че тържествата на вр.Шипка са общонационални
комит
 
Мнения: 5
Регистриран на: Пет Мар 09, 2012 9:28 am

Re: Среща с Обл. управа гр. Габрово за честване на Шипка

Мнениеот goro » Сря Мар 30, 2016 6:49 am

Вчера 29.03.2016 г се проведе нова среща на областния управител на Габрово с организациите, които имат желание за участват в тържествата на вр. Шипка през м. август. Отново бяха обсъдени предложенията на участниците и бяха определени конкретни дати за представяне на заявки за участие, за огледи на място и др. От организациите, подписали меморандума за сътрудничество бяха поставени проблеми, свързани с участието на желаещи членове на различни сдружения в мероприятията, провеждани на върха. Неприятно впечатление направи признанието на представителя на НД "Традиция", който потвърди, че миналата година на комитет "Родолюбие" е поставено условие от НД "Традиция" или да се откаже от сътрудничество с останалите организации или негови членове няма да участват на вр. Шипка. Това е и причината комитет "Родолюбие" да се откаже от подписа си под меморандума за сътрудничество. Всеки може сам да коментира фактите.
И отново бяхме обвинени, че ние създаваме дух на омраза между сродните организации. Фактите обаче говорят друго. В наши мероприятия участват всички желаещи, независимо в коя организация членуват. Ние намерихме общ език между 9 независими патриотични организации и подписахме меморандум за сътрудничество. Само с една не успяхме да намерим общ език. Ние не сме връщали никого и сме намирали подходящи роли за всеки желаещ. Не сме забранявали писмено на клубовете си да не участват в други мероприятия, докато някои го направиха. И не сме и поставяли ултиматуми от рода на този към "Родолюбие".
В заключение- мероприятия на Шипка ще има. Определена е датата 20 август. До края на м. май трябва да представим заявка за желаещите да участват във възстановката на върха, ръководител на която е НД "Традиция". Трябва да представим и наши допълнителни предложения за разширяване участието на останалите организации в подножието на върха (на паркинга) и в град Габрово.
Аватар
goro
Site Admin
 
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 5:50 pm
Местоположение: София
Назад към Организационни въпроси

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron