Добре дошли в обновения форум

Модератор: goro

Добре дошли в обновения форум

Мнениеот goro » Сря Юли 15, 2009 12:52 pm

Форумът е вече обновен и стабилен за използване. Проблемите, които ни бяха създадени се преодоляват успешно и вече може да се радваме на ново лице на форума. Благордарност към тези които го обновиха.
Аватар
goro
Site Admin
 
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 5:50 pm
Местоположение: София

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот AYB » Сря Юли 15, 2009 8:08 pm

Поздравления за новият облик на форума! Визията е страхотна, а освен това съм доволен, че вече не ми се налага да влизам през прокси-сървър. Дано натрапниците се разкарат най-после!
Аватар
AYB
 
Мнения: 183
Регистриран на: Сря Окт 29, 2008 3:54 pm
Местоположение: Дупница

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот evgeni » Пет Юли 17, 2009 12:25 pm

Да е честит новият облик на НАШИЯ форум. Оформлението и цветовите решения ми паснаха от раз, сякаш дизайна специално за мен е правен :lol: ...не знам-ярко оранжево-ярко зелените съчетания на старияфорум на право ми бъркаха в...здравето :mrgreen:
Надявам се всички постове от стария форум да се прехвърлят без загуби в новия, а също и снимките от фото галерията. грехота ще е да се изгубят.
още веднъж:Да е честит новият облик на НАШИЯ форум
Изображение
Аватар
evgeni
 
Мнения: 275
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 8:48 am
Местоположение: Сопот

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот Siaro Barut4i » Пон Сеп 28, 2009 5:03 pm

Здравейте!
от много време търся среда подходяща за моите интереси. в този период установих, че в нета съществуват няколко сайта и форуми които ми допадат. също разбрах че в страната функционират и няколко организации с еднакви цели и задачи. не мога да разбера какво налага това многообразие на организации и се опитвам да си го обясня с българския синдром. от всички други форуми вашия ми се вижда най-умерен само дето не мога да разбера кои сте вие и какви сте, въпреки че прочетох внимателно и устава и всичко, което сте публикували. от доста време съм пасивен наблюдател на сайта и форума ви и от няколко дни съм и регистриран член. мислех, че като сте единение ще водите политика за единение на всички организации. само, че по вашите публикации и най-вече снимки чета и гледам все едни и същи 10-тина души. а пък като влезеш във форума навсякъде се чете предимно едно име на горо. и което ми е най-чудно във устави ви пише, че сте родолюбци и прочие пък сега след като в славяново стават такива дивотии не виждам никаква реакция при вас. никаква инициатива, никаква дума. пък си мислех, че вие ще подемете инициативата я за петиция, я за протест до съответните органи и структури в държавата. било то до президент, премиер или народно събрание.
ще бъда много благодарен ако получа някаква яснота по тези въпроси.
Siaro Barut4i
 
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 5:14 pm

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот goro » Сря Сеп 30, 2009 9:13 pm

Здравейте драги приятелю,
Не се познаваме, но ще си позволя да Ви отговоря накратко на въпросите, които Ви вълнуват относно нашата организация, форум и дейност. Изразявам задоволството на моите колеги, приятели и членове на организацията относно това, че сте констатирали умереността на тона ни и липсата на стремеж за конфронтация по политически теми. Умереността ни се дължи на горчивия опит от противопоставяне, демонстрация на възможности и всичко това, което може да създаде негативна енергия в една доброволна организация. Това е доста дълга тема, която не може да се изчерпи в диалогов режим на един форум. Човек трябва да почувства сам атмосферата и да достигне до правилни изводи. Ние сме отворени към всички, събираме се всяка сряда от 18,00 часа в барчето на оръжейния магазин ул. Кракра (до английската гимназия) и ако човек иска да разбере истинската ни същност, може да идва при нас. Сигурно ще намери нещо привлекателно, което не го пише във форума.
Ако трябва да опиша накратко кои сме ние, следва да кажа - ние сме хора с еднакви интереси, които обичат своята история и правят възможното тя да не се забравя. Ние се стремим широк кръг от хора да намерят при нас вълнуващата ги информация, да разширят приятелския си кръг и да срещнат хора, на които могат да разчитат. При нас членуват хора с разнооБразни професии - научни работници, полицейски служители, служители в МО, майстори реставратори и гравьори, учители, историци, икономисти, юристи, кметове на общини, бизнесмени, съпругите и децата. Умеем да правим възстановки на исторически събития. Имаме необходимия реквизит за това. Имаме отношение към историческите оръжия. Сред нас са квалифицирани познавачи на тази материя. Умеем обаче и да се веселим.
Родолюбието е същностна черта на нашата дейност. Стремежът ни е да не демонстрираме политическите си убеждения и симпатии, защото те винаги са водили до противопоставяне. Случаят в Славяново не ни е безразличен и си позволявам от името на всички да изкажа недоволство от липсата на адекватна реакция от страна на държавата и правораздаването. Това обаче не ни дава право да въвличаме организацията в политически дискусии, тъй като по устав ние сме неполитическо сдружение. Иначе, всеки има право на мнение.
Колкото до това, че десетина души са на снимките..., съжаляваме с някои неудачи във форума, който в първия си вариант беше заразен с вируси и голяма част от снимковия материал от преди година-две просто изчезна. Надяваме се да се възстановят постепенно.
Не зная дали съм бил изчерпателен, но ако има нещо за доизясняване с удоволствие ще го споделя. Тайни нямаме. Не изключваме регистрирани членове на форума и нямаме цензура, освен на вулгарности, на явни лъжи, на лични нападки. До сега обаче не е имало такива случаи.
Ако нещо съм пропуснал или неправилно съм изложил нашата позиция, нека и други членове на организацията ни да споделят своето мнение.
Аватар
goro
Site Admin
 
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 5:50 pm
Местоположение: София

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот Меги » Чет Окт 01, 2009 12:37 pm

И от мен добре дошъл на Siaro Barut4i в нашия форум!
Благодаря на goro за пространния отговор, който ви е дал. Мога само да добавя, че за да ни опознаете и разберете къде и защо участваме или не, трябва да ни опознаете повечко.
Що се отнася за активността ни във форума - да, слаба е, за съжаление. Но не всеки от дружеството има достъп до компютър и интернет (дори и в тези времена :wink: ), пък и не всеки има възможност във всяка една минута да е он-лайн, че пък и мнение да дава по всеки въпрос. Аз поне съм от тези, които пишат много рядко, САМО когато имам какво да кажа :) . Познавайки колегите и приятелите си от дружеството, мога да твърдя, че повечето от тях също не са хора, които си губят времето в празни приказки. Независимо от това обаче, наистина умеем и работата си по възстановките да вършим добре, а и след това да се веселим здраво!
Заповядайте при нас в клуба, там ще ни видите по-добре. Ако не сте от София, вече сте разбрали от сайта къде в страната имаме клубове и при желание бихте могли да се присъедините към тях. Ако обаче решите да останете с нас само виртуално във форума, сигурна съм, че ще промените мнението си и с ваша помощ ще се появят и нови теми за разговор във форума :)
Поздрави!
:)
Изображение
Аватар
Меги
 
Мнения: 447
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 3:31 pm
Местоположение: София

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот goro » Чет Окт 01, 2009 8:13 pm

Благодаря на Меги за хубавите думи в допълнение. Мога само да ги подкрепя и да ги потвърдя.
Аватар
goro
Site Admin
 
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 5:50 pm
Местоположение: София

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот Siaro Barut4i » Нед Окт 04, 2009 7:44 pm

Благодаря за посрещането и обясненията!
все пак си мисля че един модератор за целия форум не е добре. тъй както го следя от доста време ми прави впечатление, че има хора, които са доста навътре в различни теми. и като е така защо не им се даде право да са модератори и да администрират съответната тема. например в другите най-активен е колегата евгени пък за оръжията как беше ayb или нещо подобно. това само като примери но има и други хора, които са силни в другите теми, ама явно сегашното състояние не ги привлича.това само като примери. иначе от страни изглежда като на всяко гърне меродия или като че има някакъв стремеж за концентриране на нещата в едни ръце, пък това се вика с едни други думи.
освен това смятам, че ненамеса в политиката е едно, а изразяване на гражданска позиция съвсем друго, но това си е мое мнение. иначе кервана ще си върви и кучетата ще си лаят а пък ние ще лапаме мухите.
Siaro Barut4i
 
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 5:14 pm

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот evgeni » Нед Окт 04, 2009 10:45 pm

Уважаеми колега Siaro Barut4i,
Най- напред използувам случая да Ви поздравя с "добре дошъл", и разбира се да Ви благодаря за това че сте ме определили като един от най-активните. Явно сте попадали на някои от моите писания :oops: , благодаря от ново за което-мислех че никой не ги чете :lol: :lol:
По въпросът за модераторите- не мисля че увеличаването им ще е някакъв плюс за форума, даже мисля че тук ценното е това че не се налага изобщо да се модерира каквото и да е, и това като че ли придава на дискусиите по-скоро облик на приятелски разговори. Изказвам разбира се лично мнение.
Siaro Barut4i написа:... изглежда ... като че има някакъв стремеж за концентриране на нещата в едни ръце...

Сигурен съм че сам ще се убедиде за напред, че това въобще, ама въобще не е така :wink:


Siaro Barut4i написа:...сега след като в славяново стават такива дивотии не виждам никаква реакция при вас....

Ще Ви помоля да коментирате въпросните събития- какво ви възмущава, в какво виждате най-голямата опастност, с две думи- да отворите темата, тъй като я загатнахте , но и Вие вече като съфорумник не я развихте. :wink:
Последна промяна evgeni на Пон Окт 05, 2009 7:44 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
evgeni
 
Мнения: 275
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 8:48 am
Местоположение: Сопот

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот goro » Пон Окт 05, 2009 7:26 am

Относно модератора и администратора длъжен съм да кажа, че те се определят от този, който е създал сайта и форума. Те са двама. Старият форум беше направен от едно момче, което не познавам лично, но съм поддържал естествено връзка с него. Новият сайт и форум са дело на фирмата на нашия член и приятел Анастас Величков - Тасо, но кой точно го е оформял и кой е давал правата- аз не знам. Сигурно могат да се дадат права на повече хора да редактират и да се намесват в мненията, но.... необходимо ли е това. Когато един бърка във форума... той носи персоналната отговорност. Форумът ни не е голям и мисля,че няма проблеми всеки открито да си напише мнението. Тук е място за дискусии, за обмен на полезна информация, за бърза кореспонденция. Никой не е ограничаван в това отношение. Може би този въпрос следва да обсъдим по-широко и сигурно ще има полезни мнения. Така че...благодаря за препоръките и те ще ни накарат да поразмислим върху предложенията. Нека и други си изкажат мнението- какво им пречи да споделят по активно мненията си, има ли редактирани мнения и др.
Аватар
goro
Site Admin
 
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 5:50 pm
Местоположение: София

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот Siaro Barut4i » Пон Окт 05, 2009 5:18 pm

Привет!
съжалявам, че явно не съм се изразил правилно. дано се лъжа, но усещам някаква съпротива към моето предложение. въобще не съм изразявал мнение, че нещо се редактира или цензурира и че няма свобода на изява на мненията. просто опита от други форуми показва, че е по-лесно и по-интересно, когато някой който е силен в определена тема е и модератор. а за отговорност мисля, че няма да е по-малка за този който администрира определена конкретна тема. хем човекът ще има възможност да поставя теми и въпроси, които са интересни, хем ще се старае раздела който модерира да се развива. като гледам всички са отговорни хора и един такъв подход ще бъде и гордост и отговорност за всеки.
хубаво е, че колегата евгени проявява скромност в случая, но е и вярно, че добре се справя в този раздел. нямам честта да го познавам лично, но моето мнение по повдигнатите въпроси и по участието във форума е, че е сериозен и отговорен човек.
що се отнася за моето мнение за славяново, то нещата си дойдоха на мястото и този път имаше съответна реакция макар и не по най-добрия начин. а думата ми беше за гражданската позиция и това, че липсата на такава е изключително опасно.
ще опитам да дам няколко примера. може би не са съвсем кристални. та поради липсата или премълчаването на гражданската позиция се стигна до изкривяване на историята. какво имам предвид - ами това, че турското робство стана османско присъствие. ако проследим етимологията на тази дума ще разберем, че присъствие е нещо, което го има и съществува в реалната действителност без да оказва някакво влияние върху тази действителност. а така ли е в конкретния случай? ако е така, тогава батак, пещера и много други места с пирамиди от черепи и кости какво показват - присъствие или нещо друго. в онзи момент масовия гражданин не прояви твърда гражданска позиция и сега се стига и до славяново, пропускам разбира се много други факти, станали между двете събития, но мисля че са ясни и познати за всеки в този форум.
някой ще се опита да оправдае нещата с голямата ни толерантност, но и толерантността е едно, а активна гражданска позиция е съвсем друго.
съжалявам, ако съм станал досаден за аудиторията и моля да ме извините за малко неграмотното писане, ама нямам голям опит с тази техника!
Siaro Barut4i
 
Мнения: 52
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 5:14 pm

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот evgeni » Пон Окт 05, 2009 6:49 pm

Siaro Barut4i написа:...съжалявам, ако съм станал досаден за аудиторията ...

Напротив Siaro Barut4i,
прочетох поста Ви с огромен интерес, и абсолютно съм съгласен с Вас.
За съжаление мисля че и този път държавата ни "насмете боклука под килима", въпреки че от всякъде по медиите хвалят правителство и органи, как адекватно са действали( то сега е модерно да се хвалят), и какво толкова направиха?-бутнаха една купчина незаконни камъни и толкоз. Опасявам се че и този път ще се приключи случая. Аз си мисля, че тук си имаме работа с ислямски фундаментализъм, вярно, прикрит зад "светски " искания, но все пак ислямски фундаментализъм, и то идващ отвъд югоисточната ни съседка- фундаментализъм, с какъвто ние никога не сме се срещали директно , и въобще не знаем за какво иде реч . Просто се опипва почвата. В момента България вече Е АПЕТИТНА ХАПКА , колкото и да не ни се вярва. Натискът ще става все по- голям, и все по- хлъзговат- парите ще идват както сега през Холандия, през други "чисти " места. Ще се развива не класиеско "втвърдяване" на исляма, тип талибанско, и което веднага стряска един народ като нашият например,свръхсензитивен към исляма. Все по-трудно различим ще е. Това сега беше кьорфишека, и си му личеше. Тук според мен трябва да се действа не грубо, и патриотарски, с атниислямска, антитурска и всякаква "анти" истерия. Трябва да се действа много внимателно, и в същото време твърдо, студенокръвно и високомерно ако щем, обозначавайки граница, която не бива да се прехвърля. Трябва дългосрочна стратегия, която ако не да предотврати тези процеси, то поне силно да ги затрудни, омаломощи, вкара в предвидима бразда. Сега бутнахме камъните...но камъни могат да дойдат от всякъде...
Последна промяна evgeni на Вто Окт 06, 2009 8:37 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
evgeni
 
Мнения: 275
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 8:48 am
Местоположение: Сопот

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот goro » Пон Окт 05, 2009 9:04 pm

Много хубава е тази дискусия. Аз в предишното си писание благодарих за предложенията и ще направя възможното да има модератори по темите, но за това трябва малко време.
По въпроса за Славяново мисля, че имаме правилна позиция. Това е недопустима провокация, която "опипва" почвата и се стреми да отклони мнението от икономическите золуми на управлението на ДПС. "Хитрите" на пръв поглед ходове с кръстоската на полумесец и кръст не минават пред интелигентната част от хората, към която мисля че се причисляваме и ние. Между впрочем, такава символика съм виждал в запазени оригинални проекти на наградна система от преди 1908 г (когато все още сме били васални на Турция). Фердинанд поръчва на австрийски художници да направят проекти. Виждал съм проект за орден с формата на кръст, а четирите му вътрешни ъгъла са разположени полумесеци. Тези проекти бяха съхранени от Райчо Пеев (починал за съжаление). Още приживе ми е показвал проекта за царската корона с нанесените поправки и подписа на Фердинанд. Тогава не е знаело какво ще се случи след години и е проявен стремеж към някаква смесица на символи. Това обаче днес не е актуално и всяко такова действие (като в Славяново) може само още да нажежи атмосферата. Естествено ние не може да подкрепяме такъв подход и в нашите възстановки не спестяваме истината от преди 133 години и по-рано.
Аватар
goro
Site Admin
 
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 5:50 pm
Местоположение: София

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот evgeni » Вто Окт 06, 2009 8:31 am

goro написа:...Това е недопустима провокация, която "опипва" почвата и се стреми да отклони мнението от икономическите золуми на управлението на ДПС....

Вярно че ДПС извъртяха от ново коронния си номер "ДОБРЕ ЧЕ СМЕ НИЕ, ЩОТО ВИЖДАТЕ ЛИ СЛЕД НАС КАКВО ИДВА?" , но не мога да си обясня всичко с машинациите на ДПС. Стори ми се че и те като че ли бяха малко стаписани в случая, което въобще не е характерно за тях :roll:
Какво ни се разкри пред очите?- ситуацията беше абсолютно гротескна:
-паметник, с постамент, приличащ по- скоро на купчината камъни от старата ни плевня на село, и прословутият символ на върха, явно "творчески полет " на местния тенекеджия
-Сборище на няколкостотин мургави "мюсулман-демократи" от близките села, жадни и гладни за мюсулман-демокрация, и разбира се за бира и кебапчета(а бе от какво месо се правеха к.? :roll: )
-Лидери на новото движение, които не се справят с българският език много добре, а и с подреждането и координацията на мислите си въобще. Следях им интервютата и на двамата през следващите дни
С две думи: абсолютна самодейност
Извинявам се за леко насмешливият тон, но наистина беше гротескно :wink:
Ако беше активно мероприятие на сокола, всичко щеше да е много по-изпипано. Знаете го.
Продължавам да си мисля, че от някъде долетя тая птичка, и изненада всички, включително и ДПС....
Изображение
Аватар
evgeni
 
Мнения: 275
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 8:48 am
Местоположение: Сопот

Re: Добре дошли в обновения форум

Мнениеот goro » Вто Окт 06, 2009 12:06 pm

Гена,
Такива заигравки не са случайни приятелю и зад тях винаги стои як гръб. Всички може да се досетим, че някой си Юзеиров няма да посмее да говори толкова уверено че това е само началото, че след време и улици ще кръщават на "паднали войни -мюсюлмани за свободата на милото им отечество България" и т.н. без сериозна подкрепа. Тук играят сериозни консултанти, подклажда се вековна омраза, някой има интерес на балканите да врят и кипят вражди и противоречия (пример Косово). Така в този район лесно се прокарват интереси. Има изпечени през вековете интриганти, на които не може да си противопоставим скромните възможности (икономически и политически). Ето за това лесно се навеждаме към обувките си и уж случайно си оставяме незащитени задните части. А мераклиите .... не пропускат да ни ощастливят. Това е моето скромно мнение. Иначе си прав за художествената самодейност и твоето определение за "творческия полет" на местния тенекеджия е доста оригинално, но правдиво.
Аватар
goro
Site Admin
 
Мнения: 1873
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 5:50 pm
Местоположение: София

СледващаНазад към За форума и къде да разгледам и да си копирам снимки от мероприятията на ЕДИНЕНИЕ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron